A reiki tanfolyamok anyaga

Reiki tanfolyam kezdőknek

A reiki első fokozatába való beavatás magában foglalja a test energiaáramlását bemutató alapvető ismereteket és a kezelési pozíciókat. Szó esik Uszui eredeti kéztartásairól, az ülő helyzetben végzett fejkezelésről és különböző iskolák testkezelési rendszereiről. A tanfolyam résztvevői emellett különböző csoportos kezelési technikákba is bepillantást nyerhetnek, valamint elsajátíthatnak néhány, az eredeti japán reikiben nagy szerepet játszó energetikai légzést is.

Reiki tanfolyam haladóknak

A második fokozat megszerzésekor a tanulók olyan szimbólumokkal ismerkednek meg, amelyek segítségével differenciálttá válik a fizikai illetve mentális problémák kezelése, és elsajátítják az energia távolba való eljuttatásának technikáját is. Lázcsillapító, méregtelenítő technikák, valamint egy energetikai meditáció szerepel még az anyagban, melynek segítségével elmélyíthetjük a reiki energiával való kapcsolatunkat.

Reiki mester tanfolyam

A harmadik fokozat újabb ábra (szimbólum) birtokába juttatja a tanulót, amelynek segítségével a kezelés hatékonyabbá tehető. Az elsajátítandó anyagban ezenkívül helyet kapnak meditációs- és légzéstechnikák is, valamint átismételjük az előző fokozatok elsajátításakor tanultakat.

Reiki tanárképző tanfolyam

A tanári fokozat elsajátítói az addig tanultak alapos átismétlése és rendszerezése mellett különféle reiki ágak behangolási, azaz olyan technikáit is megismerhetik, amelynek segítségével képesek lesznek felruházni tanítványaikat a reiki gyógyító képességével.

Jelentkezési lap© 2009 Bakaja Zoltán    Valid XHTML | CSS